www.ob-kocherinovo.bg

Font Size

Screen

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

Иван Минков: Предприети са всички мерки за ограничаване на заразата с нодуларен дерматит

  • ПДФ

Предприети се всички мерки за ограничаване на заразата с нодуларен дерматит, увери кметът на Кочериново Иван Минков във връзка с констатирания случай на заболяването в село Бураново, община Кочериново.
Болни крава и теле са установени след кръвни проби, резултатите от които са станали известни вчера. Животните са проявили клинични признаци на заболяването, което е станало причина за изследването им. По информация на ОДБХ днес те са умъртвени и загробени. Фермата, която са обитавали се обработена с препарати.
Всички животни в село Бураново, където бе установено огнище на болестта, както и в съседните села Крумово и Боровец, в 20-километрова зона, ще бъдат ваксинирани срещу нодуларен дерматит.
На заседание на общинската епизоотична комисия, проведено в началото на седмицата, на животновъдите бе препоръчано да предприемат пръскане на животните и около местата за водопой с репелентни препарати срещу кръвосмучещи насекоми. Община Кочериново заедно с кметовете и кметските наместници засилиха контрола върху местата за продажба на животни, която се очаква да е по-интензивна, заради предстоящите Великденски празници. За предприемане на мерки с цел ограничаване нерегламентираната търговия е уведомена и полицията.

ivan_minkov01

Последно променен на Четвъртък, 28 Април 2016 13:02

Банкови сметки на Община Кочериново

СМЕТКА НА ОБЩИНА КОЧЕРИНОВО ЗА ВНАСЯНЕ НА ГАРАНЦИИ 3А УЧАСТИЕ И ИЗПЪЛНЕНИЕ
БАНКА ДСК
КЛОН КОЧЕРИНОВО
IBAN: BG87STSA93003300702108
ВIС: STSABGSF


СМЕТКА НА ОБЩИНА КОЧЕРИНОВО 3А 3АПЛАЩАНЕ НА ТРЪЖНИ ДОКУМЕНТИ
БАНКА ДСК
КЛОН КОЧЕРИНОВО
IBAN: BG89STSA93008431131400
ВIС: STSABGSF
ВИД ПЛАЩАНЕ: 44 70 00

ПЛАЩАНЕ НА МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ

baner-MDT-200x110

За контакти...

Сигнал за корупция

Тук може да подадете сигнал за корупция в Община Кочериново.

RSS Новини

Изгледи от Община Кочериново